14:59 18.08.2016

Київ категорично проти виборів до Держдуми РФ на території Криму та Севастополя

2 хв читати
Київ категорично проти виборів до Держдуми РФ на території Криму та Севастополя

Українська сторона виступає категорично проти спрямування на окуповану територію АР Крим і в Севастополь місії спостерігачів від СНД на виборах до Держдуми РФ, Міністерство закордонних справ України направило до Виконавчого комітету СНД відповідну ноту.

"Виконкому СНД офіційно висловлена позиція української сторони з приводу намірів Росії поширити їх проведення (виборів до Держдуми - ІФ) на тимчасово окуповану територію АР Крим та м. Севастополь (...) Такі дії Російської Федерації вкотре демонструють зневажання нею державного суверенітету України, норм і принципів міжнародного права", - йдеться в коментарі МЗС України.

Зокрема, йдеться про нехтування російською стороною Статутом ООН, Резолюцією Генасамблеї ООН "Територіальна цілісність України", Гельсінським заключним актом 1975 року народження, Меморандумом про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про непоширення ядерної зброї 1994 року, зобов'язаннями за Договором про дружбу, співпрацею і партнерством між Україною і Російською Федерацією 1997 року і Угодою про створення СНД від 1991 року.

"Результати цих псевдовиборах будуть незначними і такими, які не створять жодних правових наслідків, а також не будуть визнані ані Україною, ані міжнародною спільнотою і поставлять під сумнів їх легітимність", - заявили в МЗС.

Українська сторона також виступає категорично проти спрямування спостерігачів місії на тимчасово окуповану територію АР Крим та м.Севастополь. "Будь-яка участь у так званому спостереженні за виборчим фарсом буде розглядатися як недружній крок, а відвідування АР Крим та Севастополя в порушення встановленого законодавством України "Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" зумовить відповідні наслідки та відповідальність", - заявили у відомстві.

МЗС України направило на адресу Виконавчого комітету СНД ноту аналогічного змісту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА