17:31 22.08.2016

Росія надає фінансову підтримку євроскептикам і радикалам у ЄС - Порошенко

1 хв читати
Росія надає фінансову підтримку євроскептикам і радикалам у ЄС - Порошенко

Російська Федерація надає фінансову допомогу євроскептикам і крайнім правим силам у низці країн Європейського Союзу, які ставлять під сумнів основні європейські цінності, заявив президент України Петро Порошенко.

"Очевидним є зростання євроскептичних, крайніх правих сил у низці країн Європейського Союзу. Вони ставлять під сумнів наріжні європейські цінності, без яких Європа не була б Європою. Частина цих ультра отримує фінансову допомогу з боку Російської Федерації. Нехай це іноді будуть символічні, іноді значні гроші, але цей знак дуже виразний", - сказав П.Порошенко під час урочистої академії з представниками української діаспори "Українці світу - Україні" в Києві в понеділок.

Він також зазначив, що багато експертів вважають, що "в міграційному кризу не обходилося без "руки Москви". "Адже Луб'янка ще в радянські часи нашпигувала Близький Схід своєю агентурою", - додав президент України, підкресливши, що міграційний криза стала випробуванням для ЄС в цілому.

"Влади прагнуть і можуть прийти сили, які більше слухають Москву, і стратегія яких неприховано полягає у всебічному умиротворенню агресора", - додав президент.

Він вважає, що в таких умовах необхідно працювати над розширенням кола дружніх Україні країн і посиленням санкцій проти Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА