15:57 29.08.2016

Зміна голови АП планова, у Райніна такий самий технократичний неконфліктний стиль управління

2 хв читати
Зміна голови АП планова, у Райніна такий самий технократичний неконфліктний стиль управління

Зміна голови Адміністрації президента України є плановою ротацією, у нового керівника АП Ігоря Райніна такий самий технократичний неконфліктний стиль управління, як і у його попередника Бориса Ложкіна, вважає директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Мені здається, що Райнін представляє такий самий технократичний стиль управління, який сповідував Ложкін. Той запам'ятався неконфліктністю, умінням розрулювати різноманітні конфлікти, і з олігархами, і пов'язані з відносинами уряду та парламенту. Ложкін відіграв активну роль у просуванні реформ і пов'язаної з цим кадрової політики. Експеримент із міністрами-технократами, міністрами-іноземцями відбувся, зокрема, завдяки ініціативі Ложкіна", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи призначення І.Райніна головою АП.

На його думку, в Харкові І.Райнін відзначився тим, що знаходив спільну мову з представниками різних, зокрема, конфліктуючих груп. "У нього були хороші стосунки і з Аваковим, і з Кернесом, які давно конфліктують між собою. Він забезпечив стабільність у своєму регіоні, показав себе умілим адміністратором. Варто звернути увагу, що Райнін кілька місяців наприкінці 2014 - на початку 2015 року працював заступником голови Адміністрації президента, і певний досвід у нього вже є", - зазначив В.Фесенко.

Політолог вважає, що І.Райнін є якраз висуванцем Б.Ложкіна, і багато хто називає нового голову АП його людиною. "І коли розглядали різні кандидатури, то, судячи з усього, взяли до уваги, що Ложкін якраз може допомогти Райніну адаптуватися на цій посаді. Тому у результаті вибір було зупинено на Райніні, що свідчить про певну планову ротацію", - зазначив він.

В.Фесенко також наголосив, що Б.Ложкін давно просив президента про відставку, і зараз, в серпні, коли є певна пауза між політичними сезонами, очевидно, вирішили провести таку кадрову ротацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА