09:46 02.09.2016

Парубій сподівається на стратегічне та економічне партнерство з Китаєм

2 хв читати
Парубій сподівається на стратегічне та економічне партнерство з Китаєм

Голова Верховної Ради Андрій Парубій і посол КНР в Україні Ду Вей обговорили перспективи активізації міжпарламентського та економічного співробітництва.

"Розраховую, що цю співпрацю зробимо інтенсивнішою", - заявив голова Верховної Ради у вівторок на зустрічі з послом КНР, повідомляє прес-служба парламенту.

Він наголосив, що для України надзвичайно важлива тверда позиція Китаю в питаннях територіальної цілісності України. "Тверда позиція Китаю має слугувати гарним прикладом стратегічних відносин. Україні доводиться щодня обстоювати свої цінності, відбиваючи російську агресію. І для нас були б дуже важливими інтенсивні зусилля, зокрема і Китаю, щодо тиску на Росію", - сказав спікер парламенту і подякував за допомогу.

А.Парубій також висловився за приєднання України до формату Шовкового шляху, який заснований Китаєм у 2012 році й охоплює країни Центральної та Східної Європи. "Один пояс - один шлях", - сказав голова парламенту, зазначивши, що парламентські групи дружби вже потужно взаємодіють.

"Україна йде шляхом реформ, незважаючи на воєнні дії, і йде шляхом розвитку інфраструктури. Я переконаний, що їх здійснення має і економічний, і транзитний потенціал", - висловив переконання А.Парубій.

У свою чергу посол КНР запевнив у повній підтримці України Китаєм та в зацікавленості в подальшому економічному та політичному співробітництві: "Китай не відступить від підтримки України і продовжить політику тісної співпраці ".

За його словами, Китай готовий і надалі докладати зусиль для виходу з кризи у формі, прийнятній для обох сторін.

Ду Вей також відзначив активну роботу груп дружби і висловив бажання зустрітися з народними депутатами.

Посол висловився щодо важливості проведення третього засідання Міжурядової комісії у цьому році для поглиблення торгівельно-економічного співробітництва. "Успішне проведення і ефект від цього засідання має таке ж значення, як і візит на найвищому рівні", - зазначив він.

У свою чергу А.Парубій заявив, що в України достатньо сил, щоб не допустити кризи та провести засідання на належному рівні. Він також наголосив, що докладається багато зусиль для створення належних умов інвесторам, зокрема щодо врегулювання ситуації на сході країни.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА