13:09 05.09.2016

Ляшко виступає за відставку Деканоїдзе, але за збереження на посаді глави МВС Авакова

2 хв читати
Ляшко виступає за відставку Деканоїдзе, але за збереження на посаді глави МВС Авакова

Парламентська фракція Радикальної партії вимагає відставки голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе у зв'язку з історією вбивства поліцейськими чоловіки в смт Криве Озеро Миколаївської області, але виступає за збереження на посаді міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявляє лідер фракції Олег Ляшко.

"Ми вимагаємо відставки голови Нацполиції Деканоїдзе, це (події в Кривому Озері – ІФ) - її пряма відповідальність. Що стосується вимог відставки Авакова, ми вважаємо, що трагедія в Кривому Озері використовується, щоб відправити у відставку Авакова з однієї причини – щоб влада монополізувала вплив на Міністерство внутрішніх справ і потім використовувати цю монополію для розправи, коли буде не той результат на виборах, якого хоче нинішня влада", - сказав О. Ляшко журналістам у понеділок у Києві.

Як повідомлялося, кількома днями раніше в смт Криве Озеро поліцейські прибули за викликом про хуліганство нетверезого чоловіка та затримали його, надягши наручники. Після цього на місце події прибув ще один наряд поліції, і деякі з правоохоронців почали бити затриманого. Судмедекспертиза встановила наявність побоїв, проте уточнила, що його смерть настала внаслідок проникаючих пострілів з травматичного пістолета. Всього з його тіла були витягнуті 4 кулі.

Після цього Х. Деканоїдзе розформувала відділення поліції в Кривому Озері, а також внесла зміни до керівного складу Нацполиції Миколаївської області.

26 серпня депутат фракції БПП Сергій Каплін зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення А. Авакова з посади міністра внутрішніх справ України. Як повідомила прес-служба С. Капліна, нардеп вважає, що глава МВС повинен піти у відставку із-за вбивства поліцейськими чоловіки у смт Криве Озеро. Автор документа зазначає, що кількість злочинів після впровадження реформи цій сфері зросла, а розкривається лише кожне десяте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА