19:01 22.09.2016

ВР затвердила рекомендації щодо позбавлення Севастополя спецстатусу та зміни статусу Криму

1 хв читати
ВР затвердила рекомендації щодо позбавлення Севастополя спецстатусу та зміни статусу Криму

Верховна Рада України затвердила рекомендації парламентських слухань на тему "Стратегія реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополь: проблемні питання, шляхи, методи та способи".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідну постанову №4003-а підтримали 233 народні депутати на пленарному засіданні Верховної Ради в четвер.

Документ включає рекомендації президентові України підготувати зміни до Конституції та законів України та внести їх на розгляд парламенту щодо позбавлення Севастополя спеціального статусу, а також визнання кримських татар, караїмів та кримчаків корінними народами України з відповідними змінами до ст. 11 Основного Закону.

Згідно з результатами парламентських слухань, доцільно розглянути питання зміни статусу Автономної Республіки Крим на Кримськотатарську Автономну Республіку.

Учасники парламентських слухань також рекомендували главі Української держави розглянути можливість створення консультативно-дорадчого органу при президентові України з питань деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Верховній Раді також рекомендували ухвалити закони про Державну стратегію деокупації та реінтеграції в Україну тимчасово окупованого Криму, про колабораціонізм та очищення влади (люстрації) в Криму.

Учасники слухань також рекомендували українському парламенту визнати таким, що втратив чинність, закон про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА