14:21 27.09.2016

Продовження президентських повноважень до 7 років в Азербайджані підтримали понад 84% виборців

2 хв читати
Продовження президентських повноважень до 7 років в Азербайджані підтримали понад 84% виборців

ЦВК Азербайджану за підсумками референдуму щодо питання внесення поправок до Конституції обробив майже 100% бюлетенів, 84,2% виборців підтримали збільшення терміну повноважень президента з п'яти років до семи років, заявив глава Центрвиборчкому Мазахір Панахов.

"Загалом оброблено 3 млн 670,835 тис. бюлетенів, що становить 99,98% від загальної кількості тих, що проголосували", - сказав М. Панахов на прес-конференції у вівторок.

За його словами, згідно з попередніми даними, 84,2% виборців сказали "так" збільшенню терміну повноважень глави держави з п'яти років до семи років. "Проти" цієї поправки висловилося понад 9% тих, що проголосували.

М. Панахов зазначив, що 84,5% виборців підтримали введення в Азербайджані інституту віце-президентів, проти цього висловилися 6,5% виборців.

За словами глави ЦВК, 88% виборців підтримали зняття вікових обмежень для кандидатів у президенти. "Проти" цієї поправки виступили 6,8% виборців.

Референдум про внесення змін до Конституції Азербайджану відбувся у країні минулого понеділка. За даними ЦВК явка становила 69,7%, проголосували 3 млн 671,707 тис. осіб.

Президент Ільхам Алієв 18 липня направив до Конституційного суду проект Акту про референдум щодо внесення змін до Конституції Азербайджану, в якому запропонував ввести посади першого віце-президента і віце-президентів країни. Крім того, у рамках змін пропонується збільшити термін дії повноважень президента з п'яти до семи років. Загалом було запропоновано 29 змін до Конституції.

До Конституції країни також було запропоновано поправки, згідно з якими глава держави може оголосити проведення позачергових виборів президента Азербайджану. За дострокового відходу президента зі своєї посади пропонується скоротити терміни проведення позачергових виборів із 3 місяців до 60 днів.

Крім того, в Конституцію Азербайджану було запропоновано ввести положення про розпуск міллі меджлісу (парламенту), а також право на участь у виборах до парламенту країни осіб, що мають право голосу, тобто з 18-річного віку. Нині депутатами міллі меджлісу можуть бути особи не молодші 25 років.

Остаточні підсумки референдуму буде оголошено до 21 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА