09:48 28.09.2016

Київ не боїться виборів на Донбасі, нас лякають вибори під дулами автоматів - Парубій

2 хв читати
Київ не боїться виборів на Донбасі, нас лякають вибори під дулами автоматів - Парубій

Вибори на Донбасі під дулами автоматів не матимуть нічого спільного з дійсним волевиявленням громадян України та стануть зрадою українців, які залишилися на окупованих територіях, заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Як повідомила у вівторок прес-служба Верховної Ради, спікер українського парламенту під час зустрічі з послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем обговорив питання врегулювання ситуації на Донбасі. Сторони були єдині в тому, що проведенню виборів на окупованих територіях має передувати режим повного припинення вогню та гарантування безпеки громадянам України.

"Ми виступаємо за мирне розв’язання ситуації на сході країни. Ніхто в Україні не боїться виборів на Донбасі. Нас лякають вибори під дулами автоматів, коли проведемо акцію під назвою "вибори", які не матимуть жодного відношення до дійсного волевиявлення громадян України та забезпечення їхніх прав і свобод. Це буде зрада українців, які стали заручниками на тих територіях", - сказав А.Парубій.

Голова ВР поінформував німецького дипломата про створення в парламенті групи з покрокового виконання пунктів Мінських угод. До цієї групи, яку очолює перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко, входять представники усіх фракцій.

А.Парубій побажав Е.Райхелю плідної дипломатичної роботи "в один із найскладніших періодів" розвитку України та подякував за обстоювання та захист суверенітету і територіальної цілісності України, допомогу в реабілітації воїнів, поранених на передовій, у врегулюванні ситуації на сході України, а також за готовність надавати практичну допомогу в реалізації системних реформ у державі.

"Позиція Німеччини є визначальною для багатьох інших держав, тому вона і для нас є особливо цінною у багатьох ситуаціях", - сказав голова Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА