11:51 28.09.2016

І.Геращенко: Шкода, що деякі керівники країн використовують штампи радянської пропаганди

2 хв читати

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін під час виступу у Верховній Раді України дозволив собі некоректні та недипломатичні оцінки щодо певних сторінок трагічної української історії, заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Під час виступу в українському парламенті президент Ізраїлю дозволив собі некоректні і недипломатичні оцінки певних сторінок трагічної української історії, зокрема ОУН. Мені дуже прикро, що президент Ізраїлю не чув усі попередні виступи, де праведники, лідери єврейських громад, представники різних релігійних конфесій, українські патріоти, як академік Іван Дзюба, що першим голосно підняв тему Бабиного Яру, згадували невинно убієнних і їх спасителів, серед яких було дуже багато простих українців, які ризикували своїм життям і життям своїх дітей, аби врятувати єврейські родини і єврейських дітей", - написала І.Геращенко на свій сторінці у Facebook у середу.

Вона висловила задоволення тим, що всі промовці від української сторони "проявили мудрість, повагу до пам'яті жертв і високу політичну культуру". "Ми не замовчуємо ані героїчних, ані драматичних і чорних сторінок нашої історії, але кожному слову - свій час і своє місце", - зазначила І.Геращенко.

Перший віце-спікер ВР наголосила, що деякі висловлювання президента Ізраїлю "були недоречними в ці жалобні дні в парламенті країни, що бореться за свою незалежність".

"Ми очікували від високого гостя в стінах українського парламенту також і слів на підтримку територіальної цілісності України. Шкода, що деякі керівники сучасних країн й досі користуються штампами радянської пропаганди часів замовчання трагедії Бабиного Яру", - написала вона.

Як повідомлялося, 27 вересня Р.Рівлін під час парламентських слухань на тему "75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність" у Києві заявив, що на території України в період Другої світової війни було вбито близько 1,5 млн євреїв. "У Бабиному Яру та інших місцях, їх розстрілювали в лісах біля ярів і ровів, зіштовхували у братські могили, багато співучасників злочинів був українцями, і серед них особливо виділялися бійці ОУН", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА