16:23 03.10.2016

Лутковська направить листа російському омбудсмену у справі Сущенка

2 хв читати
Лутковська направить листа російському омбудсмену у справі Сущенка

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (омбудсмена) Валерії Лутковської вже в понеділок направить листа своїй російської колезі Тетяні Москальковій із проханням встановити деталі затримання, умови тримання, а також додержання прав затриманого в РФ українського журналіста Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка.

"У нас вже є відпрацьований механізм співпраці через уповноваженого в РФ. Сьогодні вже буде відправлено листа з офіційних каналів від уповноваженого Лутковської на ім'я Тетяни Москалькової в Росії", - розповів представник омбудсмена Михайло Чаплига в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він уточнив, що у своєму запиті українська сторона буде просити встановити обставини затримання, а також уточнити, чи не були застосовані тортури, зокрема чи не було психологічного тиску на Р.Сущенка.

"Хочемо також встановити обставини затримання і зрозуміти, чому не були сповіщені консульські установи України і родичі, як було забезпечено право на захист, тому що, як ми знаємо, з адвокатом Фейгіним тільки сьогодні був укладений договір, а ми знаємо, що до цього вже було засідання суду і обрання йому запобіжного заходу. Що відбувається зараз, у яких умовах він перебуває, чи не застосовуються до нього тортури, стан його здоров'я та іншу інформацію, яку нам зможе надати пані Тетяна", - поінформував представник омбудсмена.

За словами М.Чаплиги, представнику на громадських засадах у РФ Володимиру Шрейдлеру вже дали усне доручення, щоб він по можливості моніторив ситуацію навколо затримання українського журналіста і надавав інформацію українському омбудсмену.

Як повідомлялося, в Москві був затриманий український журналіст Роман Сущенко за нібито "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці.

У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його звинувачення в шпигунстві - надуманими. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту в Страсбург (Франція) на Дні українських реформ у Раді Європи порушить питання затримання в РФ Р.Сущенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА