13:22 06.10.2016

США спостерігають за законопроектом, що обмежує незалежність НАБУ

2 хв читати
США спостерігають за законопроектом, що обмежує незалежність НАБУ

США уважно відстежують ситуацію із законопроектом про надання генеральному прокурору України права визначати підслідність кримінальних проваджень, позбавляючи таким чином Національне антикорупційне бюро (НАБУ) незалежності на розслідування корупційних справ, заявила посол США в Україні Марі Йованович.

"Ми також уважно стежимо за новим законопроектом, який було зареєстровано цього тижня, щоб обмежити незалежність Національного антикорупційного бюро", - сказала вона під час Київського міжнародного економічного форуму-2016 у четвер.

За її словами, важливо, щоб Україна просувалася успішно в питанні звинувачення та засудження високопоставлених корупціонерів.

"Ми хочемо переконатися, що НАБУ має всі необхідні інструменти, щоб це відбулося", - наголосила посол.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про наміри врегулювати спори про підслідність між силовими структурами, позбавивши НАБУ виключного права на розслідування корупційних злочинів.

Говорячи про законодавчі ініціативи, підготовлені правоохоронними органами, він наголосив на необхідності вирішення проблеми підслідності розслідування кримінальних проваджень між силовими структурами. "У країні так багато злочинності, що віддавати виключне право на боротьбу з проявами високопоставленої злочинності одному невеликому правоохоронному органу неефективно. Ми ні на йоту не зменшуємо повноважень НАБУ... але паралельно, якщо на цих же посадових осіб (яких можуть підозрювати у вчиненні корупційних злочинів - ІФ) виходить поліція, фіскали або прокурори, то ці справи за рішенням генпрокурора можуть залишатися в цих органах", - заявив Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА