13:35 06.10.2016

Деякі члени ПАРЄ мають намір змінити правила Асамблеї в інтересах РФ

2 хв читати
Деякі члени ПАРЄ мають намір змінити правила Асамблеї в інтересах РФ

Народний депутат України, голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв заявляє, що найближчого понеділка деякі впливові члени Асамблеї планують ініціювати внесення змін до правил організації з метою повернення делегації Росії на початку 2017 року без будь-яких обмежень.

"Отже, низка впливових в Асамблеї персон у понеділок, 10 жовтня, готові ініціювати зміну правил ПАРЄ таким чином, щоб делегація РФ змогла без проблем і обмежень зайти в Асамблею в січні 2017. Вперше правила ПАРЄ пропонують змінювати в інтересах однієї країни-члена, а не в інтересах організації", - написав В.Ар’єв на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За словами голови української делегації в асамблеї, цьому передували події минулого вересня. "Така європейська інституція, як ПАРЄ, починає працювати в традиціях Держдуми РФ. І це не жарт. У вересні лідери трьох і заступники двох політичних груп асамблеї з'їздили в Москву, де отримали від росіян ультиматум (!) їхнього повернення. Неповага до себе і до себе цих політиків, вочевидь була чимось серйозно аргументована, бо як ще пояснити, що вони погодились просувати умови ультиматуму та ігнорувати факт, що РФ взагалі не виконала жодної вимоги ПАРЄ?", - зазначив він.

В.Ар’єв повідомив, що такий підхід викликав несприйняття в усіх колег, з ким він поспілкувався останнім часом, "хоча, вочевидь і прихильників немало".

"Багато кремлівських консерв вибухнуть на цій сесії. Українська делегація буде боротися проти цього, адже такі дії повністю нівелюють саму організацію і знищують довіру до неї", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА