17:23 20.10.2016

Порошенко обговорив з Юнкером і Туском ратифікацію Нідерландами угоди про асоціацію Україна-ЄС

1 хв читати
Порошенко обговорив з Юнкером і Туском ратифікацію Нідерландами угоди про асоціацію Україна-ЄС

Президент України Петро Порошенко обговорив із президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером питання прискорення ратифікації Нідерландами угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави.

Під час зустрічей, що відбулися у рамках участі П.Порошенка в саміті Європейської народної партії, глава Української держави поінформував президента Європейської ради і президента Єврокомісії про зустріч "нормандської четвірки", що відбулася в середу у Берліні. Співрозмовники вкотре підтвердили важливість збереження санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності України.

Під час переговорів і Ж.-К.Юнкер, і Д.Туск запевнили П.Порошенка, що роблять усе можливе для прискорення введення безвізового режиму для громадян України. Також на зустрічах сторони обговорили порядок денний саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

П.Порошенко і Д.Туск скоординували позиції напередодні саміту Європейської ради, який відбудеться 20-21 жовтня, де обговорюватиметься стратегія ЄС стосовно РФ.

Як повідомлялося, у відомстві федерального канцлера Німеччини (Bundeskanzleramt) у Берліні увечері в середу відбулася зустріч лідерів країн у "нормандському форматі" - канцлера ФРН Ангели Меркель, президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА