13:41 21.10.2016

Березюк назвав провокацією історію з підвищенням зарплат нардепам

1 хв читати
Березюк назвав провокацією історію з підвищенням зарплат нардепам

Керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк називає провокацією включення до постанови, якою в першому читанні затвердили законопроект про державний бюджет на 2017 рік, пунктів, що підвищують зарплати народним депутатам.

"Це провокація... для чогось кинута, щоб було про що говорити, щоб люди були обурені і не замислювалися над реальними пропозиціями і вимогами уряду - та ж медична й освітня субвенція, Пенсійний фонд... а говорили про ефемерне жахливе підвищення зарплат тим дармоїдам. Це зроблено підло стосовно парламенту", - сказав О.Березюк журналістам у п'ятницю в парламенті.

Він зазначив, що це питання не обговорювалося у Верховній Раді.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 жовтня 230 голосами прийняла постанову про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017, якою збільшила посадові оклади членів парламенту.

Додаток №2 до цієї постанови визначає розміри посадових окладів народних депутатів: зарплата спікера становитиме 30 мінімальних зарплат, його заступників - 28, керівників парламентських комітетів і фракцій - 27 мінімальних заробітних плат, а їхніх заступників - 26. Рядовий депутат - член комітету отримуватиме 25 мінімальних зарплат.

Нині не входять до складу якогось комітету 26 членів парламенту із 423 народних депутатів. Мінімальна зарплата на сьогодні становить 1450 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА