14:27 22.10.2016

Пєсков: ніякої підміни Мінських домовленостей новими документами бути не може, це визнали всі учасники "нормандської четвірки"

2 хв читати
Пєсков: ніякої підміни Мінських домовленостей новими документами бути не може, це визнали всі учасники "нормандської четвірки"

Ніякої заміни мінських угод новими документами бути не може, всі лідери "нормандської четвірки" визнали, що єдиний шлях - це зняти всі розбіжності в їх розумінні і повернутися до їх поетапної реалізації, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

"Дуже важливим є підтвердження в Берліні безальтернативності самого тексту мінських угод. Порошенко це визнав, тому що неодноразово ми чули різні вкидання про те, що необхідні якісь нові документи, тобто така непряма спроба підмінити мінські домовленості", - сказав Д.Пєсков в інтерв'ю програмі "Вести в субботу" з Сергієм Брильовим телеканалу Россия 1.

"Цієї підміни не буде, всі визнали, що відправна точка - це текст мінських угод", - наголосив він.

За його словами, "всі зацікавлені в тому, щоб так чи інакше мінські домовленості не залишилися порожнім папером". "Політична воля лідерів "нормандської четвірки" підтверджена. Вони продовжать роботу над реалізацією мінських домовленостей. Вони виходять з того, що альтернативи мінським домовленостей немає, і протягом місяця на високому рівні міністрів закордонних справ і помічників (президентів) ця робота продовжиться", - заявив Д.Пєсков.

Прес-секретар президента РФ підтвердив, що на зустрічі в Берліні Петро Порошенко порушував тему повернення Києву контролю над українсько-російським кордоном. "Безумовно, тому що це один із пунктів мінських угод. Але останній. Президент Путін щоразу нагадує про чітко зафіксованої послідовні кроки, які належить виконати. Цього ніхто не заперечує", - наголосив Д.Пєсков.

При цьому він констатував, що на цьому етапі чотири лідери не знайшли спільної мови, хоча і продемонстрували готовність продовжити роботу в цьому форматі.

"Спільну мову можна знайти не так часто, як хотілося б. Її мало - спільної мови", - сказав Д.Пєсков. Водночас, за словами прес-секретаря президента РФ, "напевно, поки що на цій стадії відсутність спільної мови хоча б частково компенсує готовність лідерів продовжувати роботу у форматі "нормандської четвірки", що саме по собі надзвичайно важливо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА