11:43 26.10.2016

Між країнами ЄС досягнуто консенсусу щодо надання безвізового режиму Україні

2 хв читати
Між країнами ЄС досягнуто консенсусу щодо надання безвізового режиму Україні

В Адміністрації президента України стверджують, що між країнами-членами Європейського Союзу досягнуто консенсусу щодо надання Україні безвізового режиму.

"Ми отримали запевнення від президента Європарламенту, що як тільки буде погоджено так званий механізм призупинення, він подасть як невідкладне на голосування питання безвізового режиму для України. Аналогічні запевнення ми отримали й від лідерів ЄС. Станом на сьогодні фактично сформовано консенсус між державами-членами Євросоюзу щодо надання безвізового режиму для українських громадян ", - повідомив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, українська сторона очікує рішень ще двох інституцій ЄС - Європейського парламенту та Ради ЄС, й активно працює над тим, щоб цей процес було завершено до 24 листопада поточного року.

За словами заступника голови АП, ця ситуація вже не залежить від України, вона пов'язана із загостренням проблеми нелегальної міграції всередині ЄС.

"Тут треба набратися трохи терпіння і надмірно не драматизувати це питання. Ми виходимо з того, що все-таки найближчим часом Євросоюз прийме механізм призупинення безвізового режиму для третіх країн, після чого буде прийнято рішення щодо безвізового режиму з Україною. У нас на 24 листопада заплановано черговий саміт Україна-ЄС у Брюсселі, і ця дата має служити орієнтиром для прогресу в цьому важливому питанні", - наголосив К.Єлісєєв.

Повний текст інтерв'ю з К.Єлісєєвим буде оприлюднено на головній станиці веб-сайта агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА