14:14 26.10.2016

НБУ просить парламент змінити главу фінансового комітету Ради

2 хв читати
НБУ просить парламент змінити главу фінансового комітету Ради

Національний банк України (НБУ) просить парламент замінити главу комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалку у зв'язку з непрофесійністю, політичною заангажованістю, нездатністю забезпечити ефективну роботу комітету, підривом довіри до центробанку і створенням перешкод для оздоровлення і розвитку фінансового сектора, повідомляється на веб-сайті регулятора.

Відповідна заява міститься у відкритому листі Нацбанку до глави Верховної Ради Андрія Парубія.

Крім того, згідно з листом, діяльність більшості членів комітету також обумовлена їх політичними і бізнесовими інтересами, що робить неможливим ефективне виконання функцій комітету в інтересах розвитку фінансового сектора та споживачів фінансових послуг.

"З урахуванням цього, Нацбанк наполягає на призначенні іншого голови і більш професійного і менш заангажованого складу комітету", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності підтримав рішення звернутися до президента України Петра Порошенка з пропозицією внести подання про звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої у зв'язку з втратою нею бездоганної ділової репутації. Незадовго до цього, фінкомитет звернувся до генерального прокурора та голови Національного антикорупційного бюро для залучення В. Гонтаревої до кримінальної відповідальності за ігнорування засідань комітету.

Крім того, з ініціативою якнайшвидшого розгляду питання про відставку глави НБУ цього тижня виступили лідери фракцій БЮТ, Радикальної партії, депутатської групи "Відродження", а також групи позафракційних, думку яких озвучив народний депутат Сергій Тарута.

Водночас представник найбільшої парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" заявив, що вважає безпідставними обвинувачення на адресу керівництва НБУ.

На захист голови НБУ та незалежності Нацбанку також виступили Незалежна асоціація банків України і Американська торгова палата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА