15:54 26.10.2016

Гройсман має виконати обіцянку про підвищення мінімальної зарплати і підняти прожитковий мінімум - Шахов

2 хв читати
Гройсман має виконати обіцянку про підвищення мінімальної зарплати і підняти прожитковий мінімум - Шахов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, обіцяючи підняти мінімальну зарплату до 3,2 тис грн, тепер має виконати свою обіцянку і ініціювати зміни до проекту державного бюджету на 2017 рік, заявив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

"Прем'єр Володимир Гройсман має дотриматися слова і з наступного року підвищити мінімальну заробітну плату до 3200 гривень", - сказав він.

Як повідомляє прес-служба партії "Наш край", С. Шахов наголосив, що днями партія заявляла про необхідність підняти мінімальні показники, тому в парламенті буде беззаперечно підтримувати задекларовану прем'єром ініціативу.

Водночас народний депутат назвав половинчастими рішення уряду про підвищення мінімальної зарплати без збільшення прожиткового мінімуму до його реального показника. "Ті українці, які за різних життєвих обставин перебувають на соціальному утриманні держави, поліпшення умов життя не відчують", - зазначив парламентарій.

За його словами, уряд, підвищуючи мінімальну заробітну плату, зберігає наднизький рівень прожиткового мінімуму, що не відповідає дійсності. "Наш край" наполягає на підвищенні в 2017 році, окрім мінімальної заробітної плати також і мінімального прожиткового мінімуму: з 1 січня - до 2798 грн., з 1 травня - до 2943 грн, з 1 грудня - до 3080 грн", - заявив С. Шахов.

Як повідомлялося, на засіданні уряду у середу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет Міністрів України ініціює підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 3,2 тис. грн і має намір внести відповідну норму до проекту державного бюджету на 2017 рік. При цьому, за його словами, також до рівня 3,2 тис. грн у проекті держбюджету буде збільшено прожитковий мінімум.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА