17:25 26.10.2016

Конкурс на посади держсекретарів міністерств може обернутися фікцією, попереджають експерти

2 хв читати

Експерти занепокоєні можливістю ризиків того, що конкурс на посади державних секретарів міністерств може перетворитися на фікцію через недосконале законодавство.

"Я вважаю, що сам конкурс на держсекретарів проводиться передчасно і він має всі шанси перетворитися на чергову реформаторську фікцію. Повноваження держсекретаря незрозумілі. Яким чином він забезпечуватиме реалізацію політики міністерства? Яким чином керуватиме, щоб виконувати волю міністра. Які у нього повноваження? Не зрозуміло. Те, що написано в законі про держслужбу, - недостатньо, а те, що має бути прийняте, - досі не прийнято", - сказав експерт з питань публічної адміністрації, екс-глава нацагентства з питань держслужби (2014р) Денис Бродський під час "круглого столу" "Державний секретар. Нова посада, нові виклики", проведеного в рамках інформаційного партнерства Інституту Горшеніна та Реанімаційного пакету реформ в середу в Києві.

За словами Д. Бродського, "жодна порядна людина на таку невизначеність не погодиться". "Навіщо проводити конкурс на посаду, коли незрозуміло, чим він займатиметься і які в нього повноваження?", - наголосив експерт.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на заміщення посад державних секретарів 8 міністерств.

Народний депутат України Альона Шкрум наголосила, що Верховна Рада має якомога швидше прийняти зміни до закону України "Про центральні органи виконавчої влади"(4526д) і привести низку законів, відповідно до закону "Про держслужбу". "У нас виходить ненормальна ситуація, коли частина живе по одному закону про держслужбу, а інша - за іншими правилами", - зазначила парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА