15:09 28.10.2016

Штучне стримування ВТС України з країнами євросоюзу-членами НАТО послаблює безпеку в регіоні

2 хв читати
Штучне стримування ВТС України з країнами євросоюзу-членами НАТО послаблює безпеку в регіоні

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Алехандро Альваргонзалезом обговорив ситуацію, що склалася на сході України і питання розширення співпраці між Україною і Альянсом.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба РНБО України, О. Турчинов зазначив, що Україна вдячна за позицію, яка була підтверджена на Варшавському саміті НАТО 8-9 липня 2016 року. Водночас секретар РНБО звернув увагу, що загалом успішне співробітництво з європейськими країнами-членами Альянсу "штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, що не сприяє протидії російської агресії і послаблює безпеку в Європі".

За словами О. Турчинова, російсько-терористичні війська продовжують демонстративно порушувати Мінські угоди і домовленості, які обговорювалися в нормандському форматі в Берліні 19 жовтня.

"Жодного дня не припинявся обстріл наших позицій з використанням забороненої великокаліберної зброї, але всі спроби прорвати нашу оборону - приречені", - сказав секретар РНБО, додавши, що ЗСУ дадуть відсіч будь-яким провокаціям окупаційних військ Російської Федерації.

При обговоренні реформ у секторі безпеки і оборони України О, Турчинов акцентував увагу на послідовності та етапності переходу на стандарти НАТО і відзначив ефективну взаємодію з експертами Альянсу під час підготовки базових документів, що визначають стратегію реформ.

"Дякуємо, що у всіх напрямах реформування у нас є активна співпраця з нашими партнерами з НАТО", - зазначив він.

"Ми відкриті до співпраці і хотіли б, щоб НАТО бачив у нас надійного партнера", - сказав О. Турчинов, наголосиши, що, зі свого боку, Альянс "має бути зацікавлений в сильній Україні, яка здатна протистояти будь-яким провокаціям і агресії".

У свою чергу, заступник генерального секретаря НАТО наголосив, що Альянс зацікавлений у багатогранній співпраці з Україною, і надалі підтримуватиме країну на шляху реформування і зміцнення сектора безпеки і оборони.

"Я переконаний, що Україна подолає всі виклики, що постають перед нею, а ми, в свою чергу, готові активно допомагати вам у цьому", - сказав А. Альваргонзалес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА