17:41 08.11.2016

Парубій передав матеріали на Медведчука до Генпрокуратури

2 хв читати
Парубій передав матеріали на Медведчука до Генпрокуратури

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що оскаржить рішення Печерського районного суду Києва, який зобов'язав його спростувати обвинувачення на адресу екс-голови Адміністрації президента Віктора Медведчука у фінансуванні екстремістських груп на сході України.

"Цей суд триває з 2014 року, коли я публічно сказав, що Медведчук, на моє переконання, мав причетність до організації сепаратистів на сході України. Він подав до суду. Я виграв усі суди в усіх інстанціях. Він повторно подав до суду - тепер до Печерського - й отримав на першому етапі це рішення", - розповів А.Парубій "Українській правді", коментуючи рішення суду.

"Але без сумніву, я, мої юристи і адвокати, ми подамо апеляцію. В мене немає сумнівів, що апеляція буде виграна", - заявив спікер.

Він також повідомив, що всі матеріали, які "свідчать про причетність Медведчука до антиукраїнських дій на Донбасі", передав Генеральній прокуратурі під час його допиту у справі Майдану. "Я кілька тижнів тому передав матеріали. Генпрокуратура тепер вивчає ці матеріали", - сказав А.Парубій.

Він нагадав, що під час роботи секретарем РНБО він прибув до Луганська у перший день захоплення СБУ і там спілкувався з бойовиками безпосередньо. "Саме від них я отримав цю інформацію", - уточнив спікер парламенту.

А.Парубій також уточнив, що, за його інформацією, В.Медведчука вже викликали в Генпрокуратуру із цього приводу.

Раніше сайт партії "Український вибір" оприлюднив інформацію про те, що Печерський райсуд зобов'язав А.Парубія спростувати обвинувачення на адресу В.Медведчука у фінансуванні екстремістських груп на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА