17:22 16.11.2016

МЗС про вихід Росії з Римського статуту МКС: Відповідальність за агресію проти України обов'язково настане

2 хв читати
МЗС про вихід Росії з Римського статуту МКС: Відповідальність за агресію проти України обов'язково настане

Спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца пов'язує рішення Росії про відмову бути учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС) з позицією прокурора МКС прирівняти анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту.

"Росія має намір вийти з Римського статуту. Ще дуже терміново. Особливо в контексті недавнього доповіді МКС, де зафіксовані її злочини... Відповідальність російської сторони за розв'язану агресію проти України обов'язково настане. Рано чи пізно", - написала вона на своїй сторінці в Твіттер.

Як повідомлялося, в Секретаріаті Офісу прокурора МКС вважають, що анексія Російською Федерацією півострова Крим рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Росією.

"Згідно з останніми даними, ситуація на території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Російською Федерацією. Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України", - йдеться у підрозділі "Події в Криму та східній Україні з 20 лютого 2014 р." розділу "Контекст ситуації" звіті про дії щодо попереднього розслідування справи "Ситуація в Україні" за 2016 р., яке включає понад 20 звернень щодо злочинів, скоєних у період з листопада 2013 р. по лютий 2014 р., і понад 48 звернень щодо злочинів, вчинених після 20 лютого 2014 р. в Криму і на сході України.

16 листопада президент РФ Володимир Путін видав розпорядження, згідно з яким Росія відмовляється бути учасником Римського статуту МКС: "Прийняти пропозицію Мін'юсту Росії, узгоджене з МЗС Росії та іншими зацікавленими федеральними органами виконавчої влади, з Верховним Судом РФ, Генеральною прокуратурою РФ і Слідчим комітетом РФ, про направлення повідомлення генеральному секретареві ООН про намір РФ не ставати учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду".

В. Путін доручив МЗС РФ направити генеральному секретарю ООН відповідне повідомлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА