16:16 06.12.2016

Комітет ВР не визнав подання на часткове зняття недоторканності з Новинського законним

2 хв читати
Комітет ВР не визнав подання на часткове зняття недоторканності з Новинського законним

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту не має підстав визнати законним, мотивованим і обґрунтованим подання генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського, йдеться в рішенні комітету, ухваленому на засіданні у вівторок.

Водночас в комітеті зазначають, що подання ініційоване і подане належним чином.

За словами голови регламентного комітету ВР Павла Пинзеника, далі комітет передасть своє рішення голові парламенту Андрію Парубію.

"Далі я буквально зараз підписую це рішення, направляю його голові Верховної Ради України. Він відповідно до регламенту визначає його подальше направлення - або на доопрацювання до Генеральної прокуратури України, або до зали Верховної Ради для ухвалення рішення", - сказав П.Пинзеник.

Як повідомлялося, 17 листопада регламентний комітет ВР відклав ухвалення рішення щодо подання генпрокурора України про зняття депутатської недоторканності з В.Новинського. Комітет звернувся до Генпрокуратури з проханням у найкоротші терміни надати додаткові матеріали, після чого й буде ухвалено рішення.

3 листопада Ю.Луценко оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook фотокопію подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата В.Новинського.

Згідно з документом, нардепа підозрюють у перевищенні службових повноважень, вчиненому під час незаконного позбавлення волі Олександра Драбинка - особистого помічника покійного предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира (Сабодана). Генпрокуратура підозрює В.Новинського в здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ч. 1 ст. 365 (перевищення повноважень) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА