19:19 06.12.2016

Оприлюднено перший запис, зроблений начебто депутатом Онищенком

2 хв читати

Перший аудіозапис, наданий, як стверджується, народним депутатом Олександром Онищенком, оприлюднило інтернет-видання "Страна.UA".

Раніше депутат повідомив про наявність у нього записів розмов із президентом України Петром Порошенком та його оточенням, які, за його словами, свідчать про корупцію у вищих ешелонах влади України.

Запис представлений як розмова народних депутатів О.Онищенка та Олеся Довгого, лідера фракції "Воля народу".

Під час розмови співрозмовники обговорюють певні схеми, які дозволяють, як можна зрозуміти, вирішити проблеми у відносинах О.Онищенка та української влади.

Співрозмовники доходять згоди щодо певного варіанта й домовляються про опрацювання більш детального плану. Про яку саме схему йдеться, із запису незрозуміло. Людина, представлена як О.Онищенко, кілька разів порушує питання гарантій і турбується про те, щоб його соратник не опинився у в'язниці надовго.

Як повідомлялося, на початку грудня народний депутат О.Онищенко, якого оголошено в національний розшук і який перебуває за межами України, звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка в "скуповуванні" голосів у парламенті через нього та кількох інших депутатів.

Також за інформацією ЗМІ, протягом року О.Онищенко записував свої розмови з П.Порошенком на ручний годинник із диктофоном. "Ви почуєте голос гаранта, щоб усі ілюзії зникли про любов до держави та України, до народу. Я два роки щільно йшов із ним і добре його знаю", - заявив депутат.

О.Онищенко повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада. "Вони прилітали до мене в Європу", - сказав він і продемонстрував копію листа від кримінальної прокуратури США.

Керівник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук заявив про початок досудового слідства стосовно оголошеного в національний розшук депутата О.Онищенка за ознаками державної зради.

6 грудня Національне антикорупційне бюро України заявило, що здійснює перевірку викладених у зарубіжній пресі даних народного депутата Олександра Онищенка (група "Воля народу") щодо підкупу парламентарів, але не вносить ці відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА