16:13 15.12.2016

Більшість опитаних українців відзначає погіршення економічної ситуації в країні - опитування

1 хв читати
Більшість опитаних українців відзначає погіршення економічної ситуації в країні - опитування

Переважна більшість українців вважає, що економічна ситуація в країні погіршилася, свідчать дані дослідження "Настрої українців за підсумками 2016 року", проведеного Українським інститутом майбутнього.

Згідно з опитуванням, 62,1% респондентів вважають, що економічна ситуація в Україні погіршилася, 3,6% вважають, що покращилася, а 31,9% вважають, що вона не змінилася.

Що стосується політичної ситуації, то 53,1% відповіли, що вона змінилася на гірше, 37,3% вважають, що не змінилася, і лише 6,6% відповіли, що політична ситуація в країні покращилася.

Відповідаючи на запитання щодо прогнозу на майбутнє, 41,7% опитаних сказали, що за рік ситуація в Україні не зміниться, 20,2% сказали, що трохи погіршиться, 18,5% - трохи покращиться, і 2,4% відповіли, що ситуація суттєво покращиться. При цьому 10,4% прогнозують суттєве погіршення ситуації в країні за рік.

Більшість опитаних українців (67,8%) вважає, що керівництво країни насамперед має вирішувати проблему корупції, 57,7% респондентів переконані, що влада має віддати пріоритет забезпеченню поліпшення економічного стану в країні, 36,4% вважають, що першочерговим завданням є вирішення проблеми Донбасу, 29,1% - зміцнення безпеки України в умовах війни з РФ, 24,1% - боротьба зі злочинністю.

Дослідження проводилося 21-28 листопада 2016 року в різних областях України, окрім окупованих територій. Загалом опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років, теоретична похибка вибірки 2,3% за довірчої ймовірності 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА