15:57 23.12.2016

Наливайченко просить НАБУ і ФБР США розслідувати факти корупції в Раді за заявами Онищенка

2 хв читати
Наливайченко просить НАБУ і ФБР США розслідувати факти корупції в Раді за заявами Онищенка

Лідер руху "Справедливість", екс-голова СБУ Валентин Наливайченко подав заяви до НАБУ і ФБР США щодо розслідування заяв втікача депутата Олександра Онищенка про підкуп у парламенті.

"Сьогодні за підтримки міжнародних розслідувачів я подав заяву про злочин - політичну корупцію у Верховній Раді України. Це стосується заяви депутата Онищенка про політичне хабарництво під час голосування у Верховній Раді", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Крім того, за його словами, рух "Справедливість" почав відповідні дії разом з міжнародними партнерами в США. "Відповідна заява та матеріали сьогодні передані до ФБР США, щоб злочин політичної корупції було розслідувано, співучасники цього злочину були допитані, а головне – ті мільйони, які роздавали для голосування та отримання голосів в Раді, були вилучені і повернуті в бюджет", - сказав він.

Як повідомлялося, О. Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо О. Онищенка за ознаками державної зради.

На початку грудня 2016 року оголошений в національний розшук народний депутат О. Онищенко звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка в "купівлі" голосів у парламенті через нього і кількох інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року О. Онищенко записував свої бесіди з П. Порошенком на ручний годинник з диктофоном. Депутат повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА