15:48 18.01.2017

Раді потрібно закликати членів ОБСЄ терміново вдосконалити стандарти моніторингу БДІПЛ, зважаючи на його звіти про вибори до ДД РФ – Геращенко

2 хв читати
Раді потрібно закликати членів ОБСЄ терміново вдосконалити стандарти моніторингу БДІПЛ, зважаючи на його звіти про вибори до ДД РФ – Геращенко

Верховна Рада України має прийняти звернення до країн-членів ОБСЄ із закликом визнати не відповідним дійсності звіт цієї організації з виборів до Державної Думи Російської Федерації, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Зокрема І. Геращенко, виступаючи з трибуни Верховної Ради в середу, закликала комітети Верховної Ради із закордонних справ та комітет з питань європейської інтеграції підготувати звернення українського парламенту до країн – членів ОБСЄ.

"З проханням, щоб вони звернули увагу на цей звіт і на ту методику, яку використовують БДІПЛ ОБСЄ з вимогою удосконалити цю методику, з вимогою, щоб цей звіт був визнаний таким, що не відповідає дійсності, адже немає жодної європейської країни, яка визнала б анексію Криму", - сказала вона.

І. Геращенко нагадала, що в грудні був опублікований звіт БДІПЛ ОБСЄ з їхньою оцінкою голосування на виборах до Держдуми РФ.

Перший віце-спікер зауважила, що у звіті не зазначено, що вибори в анексованому Криму відбувалися з порушенням стандартів, а також не зазначено про вплив протиправного голосування в Криму на результати виборів до Держдуми РФ.

За її словами, через такі звіти відбувається "повзуча спроба визнати анексію Криму".

Вона наголосила, що РФ докладає максимум зусиль для дискредитації і деградації міжнародних інституцій, і намагається нав'язати своє бачення стандартів демократії.

Крім того, І. Геращенко нагадала, що згідно з Мінськими угодами, БДІПЛ ОБСЄ має моніторити вибори на Донбасі, якщо вони відбудуться після демілітаризації.

"Я прошу, щоб комітети підготували таку заяву і вже завтра ми прийняли її (в четвер – ІФ)", - підсумувала перший віце-спікер.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook І. Геращенко уточнила: "Вважаю, що Верховна Рада має прийняти заяву до країн-членів ОБСЄ із закликом звернути увагу на цей звіт і ті недоліки, які в ньому закладені, звернути увагу на необхідність негайного удосконалення стандартів моніторингу".

Вона пояснила, що у звіті немає оцінки фактів грубого порушення прав людини в Криму, жителів якого змушували отримувати паспорти і російське громадянство.

"Там ігнорується факт окупації Криму Росією, а грубе нехтування міжнародним правом сором'язливо називають "відсутністю консенсусу в питаннях статусу Криму", - звернула увагу І. Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА