10:14 08.02.2017

У МЗС України роз'яснили послу ФРН, що вибори на окупованій частині Донбасу не можуть відбуватися за присутності російських військ

1 хв читати
У МЗС України роз'яснили послу ФРН, що вибори на окупованій частині Донбасу не можуть відбуватися за присутності російських військ

У Міністерстві закордонних справ України під час розмови з послом ФРН Ерстом Райхелем наголосили на неприпустимості проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до виведення звідти російських військ.

"7 лютого посол ФРН в Україні Ернст Райхель був запрошений до МЗС України. Під час зустрічі німецькому дипломату було наголошено на неприпустимості проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ", - повідомляє прес-служба МЗС за підсумками зустрічі.

У повідомленні зазначено, що було підтверджено чітку і послідовну позицію України: такі вибори мають відбуватися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також за гарантування таких передумов безпеки, які уможливили б проведення на Донбасі вільних і демократичних виборів із дотриманням стандартів ОБСЄ та українського законодавства.

"При цьому в Україні високо цінують зусилля офіційного Берліна, у тому числі в нормандському форматі, спрямовані на повернення миру на Донбас та припинення російської агресії проти України", - йдеться в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, Е.Райхеля викликали до МЗС України для надання пояснень щодо його заяв про можливість проведення виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу до виведення звідти російських військ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА