14:34 20.02.2017

Депутат ЄП Хармс після візиту на Донбас донесе європейським колегам інформацію про ситуацію в зоні АТО - Геращенко

2 хв читати
Депутат ЄП Хармс після візиту на Донбас донесе європейським колегам інформацію про ситуацію в зоні АТО - Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, її колега з фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова та депутат Європарламенту Ребекка Хармс у понеділок відвідали Донбас, зокрема Авдіївку і позиції 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

"Ми змогли поспілкуватися і з нашими військовими, побували на позиціях 72 бригади. (...) Ребекка Хармс зазначила, що для неї важливий факт, який мало розуміють і знають у Європі, що українські позиції розташовані далеко від лінії домовленостей Мінських угод від вересня 2014 року, тому що ці домовленості були порушені РФ і бойовиками. І вона буде доносити цю інформацію своїм європейським партнерам і колегам", - написала В. Геращенко на сторінці у Фейсбуці в понеділок за підсумками візиту.

Щодо додержання режиму тиші з 20 лютого вона помітила, що в зоні АТО "відносна тиша": "На фронті, незважаючи на поодинокі провокації, сьогодні відносна тиша. Але відведення важкої техніки зірваний, і зірваний не українською стороною. І режим тиші відносний".

Що стосується безпосередньо Авдіївки, то депутати поспілкувалися з керівництвом місцевої влади та заступником командира 72-ї омбр Олександром Самарським. "Місцева влада, глава РВЦА Павло Малихін і заступник комбрига 72 бригади Олександр Самарський розповідають, що вночі були поодинокі обстріли, вранці провокації, але в цілому спокійніше, ніж пару днів тому, коли були загиблі серед військових і цивільних", - написала В. Геращенко.

Вона також наводить дані про руйнування і пошкодження у Авдіївці: "За останні тижні ескалації, після 29 січня, в Авдіївці були пошкоджені 328 цивільних будинків, два з них учора. За весь час війни - 1032 будинки в приватному секторі і 91 багатоповерхівка".

Крім того, за словами І. Геращенко, вони передали Авдіївці генератори, а 72-ї ОМБР - оптику і "ще дещо, про що вони просили під час зустрічі тиждень тому", також передали принтери та іншу необхідну техніку Краматорському прикордонного загону для поліпшення роботи на КПВВ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА