12:24 27.02.2017

Рада ЄС схвалила механізм призупинення безвізового режиму

2 хв читати
Рада ЄС схвалила механізм призупинення безвізового режиму

Рада Європейського Союзу на засіданні в понеділок прийняла постанову, що передбачає призупинення дії безвізового режиму для третіх країн.

"Лібералізація візового режиму приносить велику користь ЄС і третім країнам. Водночас ЄС має бути в змозі ефективно реагувати у випадках, коли правила не дотримуються. Затверджений сьогодні перегляд механізму призупинення дозволяє легше боротися зі зловживаннями системою", - процитовано слова міністра внутрішніх справ і національної безпеки Мальти Кармело Абела прес-служба Євроради в понеділок.

Відповідну постанову має бути підписано в Раді ЄС та Європарламенті та опубліковано в офіційному журналі ЄС, затверджений механізм набуде чинності через 20 днів з моменту публікації.

Як повідомлялося, 15 лютого Європейський парламент остаточно затвердив законопроект, що передбачає призупинення безвізового режиму для третіх країн.

За новим механізмом безвізовий режим з третіми країнами може бути припинений в одному або кількох випадках, зокрема, через значне збільшення кількості громадян країни, яким відмовляють у в'їзді або які залишаються на території ЄС довше обумовленого, значне збільшення необґрунтованих клопотань про надання притулку, зменшення співробітництва з реадмісію (повернення мігрантів), або збільшення ризиків або безпосередня загроза державній політиці чи внутрішньої безпеки, пов'язана з громадянами третіх країн.

За новими правилами, ініціювати процес призупинення дії безвізового режиму можуть як країни-члени ЄС, так і Європейська Комісія. Після повідомлення держави-члена в ЄК буде один місяць на ухвалення рішення про призупинення дії безвізового режиму для країни терміном до дев'яти місяців. Якщо протягом цього часу ситуація не почне поліпшуватися, ЄК може подати Європарламенту і Єврораді пропозицію про продовження дії відмови у безвізовому режимі для конкретної країни ще на 18 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА