09:59 07.03.2017

Рішення суду про арешт Насірова свідчить про "нічию" між обвинуваченням і захистом – політолог

3 хв читати

Рішення Солом'янського районного суду м. Києва про арешт відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова свідчить про "нічию" між обвинуваченням і захистом, заявив агентству "Інтерфакс-Україна" директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Гра йде з перемінним успіхом, і я не сказав би, що справа зрушила з місця і піде за накатаною. Поки що нічия, перший тайм – за адвокатами, другий тайм, звівши до нічиєї, виграли НАБУ і прокурори", - сказав В. Карасьов.

Він зазначив, що застава, яку просила сторона обвинувачення в сумі 2 млрд грн, не могла бути виплачена обвинуваченим, а призначену заставу в 100 млн грн можуть внести. за Р. Насірова його друзі.

У свою чергу, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко зазначив, що призначена сума застави в 100 млн грн є компромісною.

"Це така компромісна сума, але й немаленька. Я зараз навіть не пригадаю, чи була у когось раніше така застава. Сума не маленька – майже чотири мільйони доларів. Тепер подивимося, як вона буде виплачена. Я думаю, що швидше за все знайдуть цю суму", - сказав політолог у коментарі агентству.

Водночас, В. Фесенко висловив переконання, що історія з Р. Насіровим на це рішення суду не закінчиться і далі розвиток "справи Насірова" і процес у цій справі буде визначатися дуже великим суспільно-політичним резонансом і суспільним тиском.

"Парадокс, драма і головне протиріччя цього процесу пов'язане саме з цим фактором – громадським тиском... У суспільстві є величезний запит на боротьбу з корупцією. Я б навіть сказав, що такі настрої, які буквально вимагають жертви на вівтар боротьби з корупцією. Але саме ця обставина може дуже серйозно перешкодити нормальному розвитку процесу і, як це не парадоксально, дати шанси Насірову та його адвокатам на випадок якогось тривалого вироку перенести розгляд цієї справи до Європейського суду з прав людини", - сказав політолог.

Він пояснив свою думку тим, що сам факт такого громадського тиску буде використаний як підтвердження якогось тиску на суд, і в цьому складність нинішньої ситуації: "коли є запит на якусь антикорупційну справедливість, а з іншого боку – це суспільно-політичний тиск на судовий процес, звичайно ж, не дозволяє говорити про якісь європейські стандарти правосуддя, до того ж немає і довіри до суду. Ось такі парадокси цієї ситуації".

Як повідомлялося, в ніч на вівторок, 7 березня, Солом'янський районний суд Києва обрав усуненому від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА