12:46 09.03.2017

Клімкін переконаний, що Україна в Міжнародному суді ООН зможе довести порушення Росією міжнародних конвенцій

1 хв читати
Клімкін переконаний, що Україна в Міжнародному суді ООН зможе довести порушення Росією міжнародних конвенцій

Україна в Міжнародному суді ООН у Гаазі (Нідерланди) доведе, що Росія порушує міжнародні конвенції, зокрема Конвенцію про протидію фінансуванню тероризму, Конвенцію про заборону расової дискримінації, переконаний міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Ми цього тижня почали слухання в Міжнародному суді ООН і ми доведемо, що Росія фундаментально порушує конвенції, які встановлюють правила міжнародного миру" – сказав П. Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Франції Жан-Марком Еро в четвер у Парижі.

Міністр також відзначив абсурдність доказів і аргументів російської сторони, представлених напередодні в Міжнародному суді.

"Коли російські представники в Гаазі офіційно говорять про те, що ці сотні танків, броньованих машин, нескінченну кількість артилерії, "Градів" і всього іншого просто знайдено в шахтах, з цього сміється весь світ, але це, звичайно, недобрий сміх. Ми розуміємо, з чим маємо справу, тому ми маємо довести виконання Мінська до кінця і повернути мир на Донбас", - зазначив П. Клімкін.

Глава МЗС України відзначив важливість невизнання світовою спільнотою окупації Криму.

"Ніяких компромісів у питанні тимчасової окупації Криму. Вона ніколи не буде визнана нашими партнерами і друзями. Це позиція всіх цивілізованих держав, і всіх, хто розбирається в міжнародних правилах і цінностях", - уточнив глава зовнішньополітичного відомства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА