16:30 11.03.2017

Реалізація будь-якого з "мирних планів" для України призведе до цілковитої втрати країни, переконаний Горбулін

2 хв читати
Реалізація будь-якого з "мирних планів" для України призведе до цілковитої втрати країни, переконаний Горбулін

Спроба втілення у життя будь-якого із запропонованих останнім часом "мирних планів" щодо ситуації в Україні обернеться масштабною політичною кризою, здатною привести українську державність до краху, переконаний директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ Володимир Горбулін.

У своїй статті для тижневика "Дзеркало тижня. Україна" (ZN.UA) В.Горбулін зазначає, що автори таких ініціатив є агентами впливу Москви різного рівня залученості та підготовленості, а їхня реальна мета полягає в дискредитації України і підрив її національної єдності. "Нам пропонують "забути про Крим", "провести вибори під наглядом російських військ", "примиритися і не розбурхувати громадськість" - цих планів ставатиме дедалі більше. І мета цих планів - переконати західних партнерів у тому, що рішення існують - просто "незговірлива" Україна не хоче їх шукати", – зазначає експерт.

На думку В.Горбуліна, рівень агентів, яких пускає в хід Кремль, залишає багато бажати. "Один - колишній фінансовий махінатор з такою строкатою політичною кар'єрою, якій міг би позаздрити Остап Бендер. Інший - по суті екс-олігарх, який хоче повернутися в "велику гру". Американські "миротворці" теж нітрохи не кращі. Засвітилися в благородній справі "принести Україні мир" ціною українського ж Криму американські юристи, при найближчому розгляді виявляються з такими "плямами на сонці", що радше нагадують іншого "відомого юриста" і "друга України" - Володимира Жириновського", – йдеться в статті.

Директор НІСД зазначає, що будь-яка спроба "домовитися" з агресором спричинить для України тяжкі наслідки. "Реальним результатом реалізації будь-якого з цих "планів" стане втрата нами не частини України, не "окремих районів", а всієї країни. Цілком. Бо будь-яка спроба "домовитися" з агресором (навіть опосередковано) призведе до масштабної політичної кризи", – підсумовує В.Горбулін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА