10:10 15.03.2017

Гройсман і Ердоган домовилися про реалізацію низки економічних проектів

2 хв читати
Гройсман і Ердоган домовилися про реалізацію низки економічних проектів

Перебуваючи в Анкарі з офіційним візитом, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман досяг конкретних домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом щодо активізації економічної співпраці двох країн, зокрема реалізації конкретних проектів, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

"Посилення співпраці між обома країнами в торговельно-економічній сфері є однією з ключових передумов успішного розвитку стратегічного партнерства," – зазначив глава українського уряду. У цьому контексті В. Гройсман наголосив, що підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною й Туреччиною на взаємовигідних умовах сприятиме процесу активізації торгівлі, йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок увечері.

Винятково важливим є підписання оновленої Угоди про уникнення подвійного оподаткування й Угоди про взаємний захист інвестицій, зазначив В. Гройсман. Він також наголосив на необхідності провести до кінця 2017 р. в Анкарі 11-го засідання двосторонньої міжурядової Комісії з питань торговельно-економічної співпраці.

Окремо сторони порушили питання співпраці в оборонно-промисловій і авіакосмічній сферах.

В. Гройсман зазначив, що Україна має замкнений цикл створення та виробництва пасажирських і транспортних літаків. Цей досвід, втілений у літаках Ан-148/158, може бути використано в проекті створення турецького середньомагістрального літака.

Прем'єр-міністр України закликав турецьку сторону до тіснішої взаємодії в енергетичній сфері, зокрема щодо залучення українських компаній до будівництва та модернізації газосховищ.

"У центрі уваги переговорів була також взаємодія у транспортній сфері. Домовилися розширити мережу авіаційного сполучення між двома країнами, зокрема щодо налагодження рейсів з України в туристичні центри Анталію й Ізмір", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА