12:14 20.03.2017

Блокада Донбасу має на меті виштовхнути непідконтрольні території з України до Росії

2 хв читати
Блокада Донбасу має на меті виштовхнути непідконтрольні території з України до Росії

Президент України Петро Порошенко заявляє, що блокада непідконтрольних територій Донбасу спрямована на те, щоб виштовхнути їх з України до РФ.

"Організатори блокади обманювали суспільство, оскільки це була не блокада ОРДО/ОРЛО - яка блокада, коли там діра в кордоні, зокрема і з Російською Федерацією, сотні кілометрів? Насправді це виявилося спецоперацією, спрямованою на те, щоб виштовхнути окуповані райони з українського Донбасу до Російської Федерації", - сказав він під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві в понеділок.

П.Порошенко зазначив, що організатори блокади мають бути готові нести відповідальність за свої дії.

Він також уточнив, що рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про тимчасове призупинення переміщення вантажів через лінію розмежування мало вимушений характер і було відповіддю на самовільну блокаду Донбасу.

"Нам довелось рішенням РНБО тимчасово призупинити транспортне сполучення з окупованою територією, і це мало вимушений характер. Воно призупинило той хаос, в який блокадники намагалися ввергнути всю країну. Борючись за повернення території, ми могли і мали здійснювати товарний обмін з українськими заводами. Блокадники створили всі умови для того, щоб ці підприємства були захоплені, конфісковані, пограбовані", - наголосив президент.

За його словами, Україна не могла і не мала ніякого права здійснювати торгівлю з підприємствами, які захоплені бойовиками. "Обмежений обмін товарами може відновитися, якщо Росія та її маріонетки повернуть українським власникам і державі вкрадені заводи", - додав глава держави.

П.Порошенко зауважив, що внаслідок блокади Україна втратила останню сферу впливу на тимчасово окупованій території Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА