17:46 21.03.2017

Керівництво Верховної Ради може винести в зал на перше читання законопроект про антикорупційні суди без висновків комітету

2 хв читати
Керівництво Верховної Ради може винести в зал на перше читання законопроект про антикорупційні суди без висновків комітету

Питання розгляду в сесійній залі законопроекту про антикорупційні суди залежить від рішення керівництва Верховної Ради щодо винесення ініціативи на голосування, зазначають у фракції "Блок Петра Порошенка".

"Я вважаю, що це питання (розгляду в парламенті відповідного законопроекту - ІФ) до керівництва парламенту та керівництва комітету... Треба, щоб комітет розглянув це питання, але до цього сесійна зала має ухвалити цей законопроект у першому читанні. Залежить тільки від керівництва Верховної Ради, коли це станеться", - сказав член комітету з питань правової політики (фракція "Блок Петра Порошенка") Владислав Голуб журналістам у вівторок.

Він пояснив, що згідно з регламентом Верховної Ради законопроект може бути розглянуто в сесійній залі без висновків профільного комітету, якщо протягом 30 днів комітет їх не ухвалив.

В. Голуб також наголосив, що не можна відкладати ухвалення закону про антикорупційні суди. За його словами, після ухвалення відповідного законопроекту в першому читанні може бути створено робочу групу, яка підготує документ до розгляду в другому читанні та ухвалення закону в цілому.

"Вважаю, що якнайшвидше відправити створюватися Вищий антикорупційний суд. Згідно з нашим законодавством, якщо не помиляюся, коли ми проголосували судову реформу, було відведено рік на створення антикорупційних судів. Вважаю, що парламент не має зволікати з цим процесом, і (слід - ІФ) якнайшвидше починати процес створення антикорупційних судів", - сказав народний депутат.

У Верховній Раді 2 лютого зареєстровано законопроект (№6011) про антикорупційні суди авторства Єгора Соболєва (фракція "Самопоміч"), віце-спікера парламенту Оксани Сироїд, Івана Крулька ("Батьківщина"), Мустафи Найєма, Сергія Лещенка та Світлани Заліщук ("Блок Петра Порошенка").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА