16:46 22.03.2017

Посла Угорщини викликали до МЗС України через заклик угорського віце-прем'єра створювати автономії в сусідніх країнах

2 хв читати
Посла Угорщини викликали до МЗС України через заклик угорського віце-прем'єра створювати автономії в сусідніх країнах

Посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня запросили до Міністерства закордонних справ України для пояснення нещодавніх закликів віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем’єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах, повідомила речниця українського МЗС Мар'яна Беца.

"Ми сьогодні запросили посла Угорщини для бесіди, і почуємо його коментарі. Він має сьогодні до нас прийти", - сказала М. Беца агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Раніше в МЗС України заявили, що питання забезпечення прав національних меншин в Україні не варто використовувати для нагнітання атмосфери недовіри та нерозуміння.

"Ми маємо разом протистояти спробам використання питання забезпечення прав нацменшин, зокрема тлумачення слів Ж. Шем’єна, як це вже неодноразово було зроблено російським агресором, для нагнітання атмосфери недовіри та нерозуміння. Адже завдяки багаторічним зусиллям української влади та угорської громади рівень забезпечення культурних, релігійних та освітніх потреб етнічних угорців в Україні є в багатьох сенсах прикладом для інших країн регіону", - йдеться в коментарі, оприлюдненому прес-службою МЗС у середу.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що заклики Ж. Шем’єна сприйняли з подивом і що Угорщина "завжди була і є важливим партнером для України".

"Ми високо цінуємо дружній характер двосторонніх відносин і високий рівень конструктивної співпраці. Ми розраховуємо, що позиція стосовно поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції нашої держави й надалі залишатиметься в основі наших добросусідських відносин. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційної позиції Будапешта", - заявили в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА