16:56 22.03.2017

Порошенко внесе до Ради проект змін до законодавства щодо роботи Верховного суду

2 хв читати
Порошенко внесе до Ради проект змін до законодавства щодо роботи Верховного суду

Президент України Петро Порошенко має намір найближчим часом внести до Верховної Ради як невідкладний законопроект про зміни до законодавства щодо роботи Верховного Суду України.

"За підсумками сьогоднішнього обговорення я підпишу проект змін до законодавства, розроблений Вищою радою правосуддя – ІФ). Звертаюся до Верховної Ради з тим, щоб найближчим часом після підписання – а я маю намір визначити його як невідкладний – розглянути ці зміни до законодавства, і зроблю свій внесок у наближення початку роботи нового Верховного Суду України", - сказав він під час засідання Ради із судової реформи в середу в Києві.

При цьому глава держави наголосив: "Я дуже сподіваюся, що найближчим часом новий Верховний суд розпочне роботу, реалізуючи і захищаючи право українського народу на справедливий суд".

Під час наради П. Порошенко підписав проект закону щодо Верховного Суду, звернувшись до парламентаріїв: "Прошу прозоро, ефективно, але не затягуючи, розглянути цей законопроект і надати відповідне нормативне, процесуальне забезпечення новому Верховному Суду".

Водночас президент висловив сподівання, що відповідний закон буде ухвалений до початку роботи нового Верховного Суду.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков пояснив, що П. Порошенко підписав низку законопроектів - зміни до Господарського кодексу, Цивільно-процесуального, інші процесуальні кодекси та низку законодавчих актів. Загалом у документі понад 700 сторінок.

С. Козьяков висловив сподівання, що після того як в найближчі дні президент внесе пакет законодавчих ініціатив до Верховної Ради, парламент протягом нетривалого часу їх опрацює та затвердить.

Голова ВККС наголосив, що ці зміни необхідні зараз, оскільки триває процес формування оновленого Верховного Суду України шляхом проведення конкурсу, "новий Верховний Суд не почне роботи, доки не будуть затверджені Верховною Радою і не вступлять в дію ці зміни до процесуального кодексу. Не буде сенсу вводити новий інститут, якщо залишаться старі процесуальні кодекси", - пояснив він.

Зокрема, зазначив С. Козьяков, передбачається скасувати норми, що перешкоджали ефективному здійсненню правосуддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА