18:23 22.03.2017

Висловлювання керівництва Білорусі про підготовку в Україні бойовиків не відповідають дійсності

2 хв читати
Висловлювання керівництва Білорусі про підготовку в Україні бойовиків не відповідають дійсності

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що висловлювання керівництва Білорусі про підготовку на території України озброєних бойовиків не відповідають дійсності.

У коментарі МЗС України, який в середу поширила прес-служба відомства зазначається, що такі вислови є провокаційними і шкодять розвитку добросусідських відносин між Україною та Білоруссю".

"Звертаємо увагу, що саме партнер Білорусі із Союзної держави – Російська Федерація - в рамках гібридної агресії розвинула як на своїй території, так і на окупованих українських землях цілі тренувальні табори для найманців і бойовиків. Підтримуючи і експортуючи тероризм, Росія цілеспрямовано підриває стабільність і безпеку в регіоні, до якого належать і Україна, і Білорусь", - зазначено в коментарі.

Київ також нагадав, що Україна передала до Міжнародного суду ООН численні докази підтримки та фінансування РФ тероризму на окупованих територіях України.

"Ми готові до тісного міжнародного співробітництва у протидії будь-яким проявам тероризму, зокрема і з Білоруссю", - зазначено в коментарі.

Як повідомлялося, 21 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання кількох десятків бойовиків, які проходили підготовку в Україні. "Ми вже кілька десятків затримали, які тренувалися в таборах зі зброєю. До речі, один з таборів був в районі Бобруйська і Осиповичей. Інші табори - в Україні. По-моєму, в Литві чи Польщі - не буду стверджувати, але десь там. Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали кілька десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю", - цитує державне агентство "БелтА" слова О. Лукашенка під час його робочої поїздки Могилевською областю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА