13:19 23.03.2017

Вбивство Вороненкова – це замовне політичне вбивство, вважає нардеп Геращенко

2 хв читати
Вбивство Вороненкова – це замовне політичне вбивство, вважає нардеп Геращенко

Вбивство колишнього депутата Державної думи Російської Федерації Дениса Вороненкова в центрі Києва є рекомендованим політичним вбивством, вважає нардеп від фракції "Народний фронт", радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Це замовне політичне вбивство, зроблене з метою залякування всіх тих російських депутатів і чиновників, хто спробує втекти з Росії на Захід або в Україну і розповісти правду про те, як функціонує російський каральний апарат", - написав він у своєму Facebook у четвер.

На його думку, вбивство Д. Вороненкова "тепер стає в один ряд із вбивствами Олександра Литвиненка, Бориса Нємцова і Павла Шеремета".

"КДБ СРСР також вбило чимало кращих синів Росії і України. Але і це не втримало Радянський Союз від розвалу", - додав нардеп.

Як повідомлялося, Д. Вороненков заявив раніше, що в грудні 2016 року отримав українське громадянство.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Д. Вороненков надав цінну інформацію для слідства у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, а його голосуванню за анексію Криму буде надано оцінка.

"У нас є два свідки, екс-депутата Держдуми Росії, один з яких голосував за анексію Криму, інший – не голосував. Оцінку цьому також буде надано, але наразі його свідчення були для нас досить важливими. Виявилося, що Янукович написав два листи: один – Путіну, другий – Держдумі РФ, і вони (листи) обидва використовувалися для прикриття російської окупації Криму, а далі агресії на території Донбасу", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

Ю. Луценко наголосив, що показання Д. Вороненкова для слідства дуже корисні, і саме в цьому контексті розглядають співпрацю з ним. "Ніяких інших зобов'язань перед ним (Д. Вороненковим – ІФ) немає", - додав генпрокурор.

У РФ Д. Вороненков був фігурантом кримінальної справи про шахрайство, його оголошено у федеральний розшук. "Слідчими органами винесено постанову про притягнення Д. Вороненкова як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 33, 1 ч. ст. 170.1 КК РФ (організація фальсифікації єдиного державного реєстру юридичних осіб) і ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство). Вороненков переховувався від органів слідства і оголошений у федеральний розшук", - повідомила "Інтерфаксу" офіційний представник СКР Світлана Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА