12:13 25.03.2017

Парубій 27-28 березня у Варшаві візьме участь у засіданні парламентської асамблеї Україна – Польща – Литва

2 хв читати
Парубій 27-28 березня у Варшаві візьме участь у засіданні парламентської асамблеї Україна – Польща – Литва

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій 27-28 березня на чолі делегації українського парламенту відвідає Польщу і візьме участь у 8-му засіданні Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі.

Як повідомила прес-служба апарату українського парламенту, у понеділок, 27 березня, відбудеться зустріч маршалка Сенату Польщі Станіслава Карчевского, голови Сейму Литви Віктораса Пранцкетіса, голови Верховної Ради України А. Парубія та інших членів президії асамблеї.

Також заплановано зустріч глав делегацій з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

"За підсумками роботи комісій з питань культурного та гуманітарного співробітництва, з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, комісії з питань економічного розвитку, регіонального і транскордонного співробітництва відбудеться ухвалення заключного документу 8-ї сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща. Глави делегацій підпишуть цей заключний документ", - зазначено в повідомленні.

Заплановано, що А. Парубій покладе квіти до могил воїнів УНР на Вольському кладовищі у Варшаві.

Сам голова Верховної Ради А. Парубій в інтерв'ю телеканалу "Рада" у п'ятницю зазначив, що під час зустрічей його візиту до Польщі "обговорюватимуться питання міжнародної політики, виклики та глобальні загрози, які є в світі, співробітництво в міжрегіональному і міжнародному вимірі, співпраця з Польщею і Литвою.

А. Парубій повідомив, що має намір запропонувати ідею, "аби парламенти країн – Польщі, Литви, України, звернулися з ініціативою до парламентів інших країн Балто-Чорноморського регіону, звернутися до Європі, США, з приводу загрози Російської Федерації і путінського режиму і нагадати їм, що таке "російська загроза" і які вона може мати наслідки не лише для наших країн, але і для всього цивілізованого світу".

Таке звернення парламентів, на думку А. Парубія, було б "дуже важливим кроком, який продемонструє солідарність наших сусідів під час війни проти російської агресії".

"Я приділяю цій асамблеї особливу увагу, оскільки вона є чудовим майданчиком для тієї ідеї, яку я виношую багато років: про створення в тому чи іншому форматі Балто-Чорноморського союзу, який би міг об'єднати країни цього регіону. Це, звичайно, країни Балтії, Польща, Румунія, це може бути Грузія. Ці сім держав на кордоні з Росією, які добре розуміють і добре знають, яка небезпека є від путінського режиму і нинішньої Російської Федерації", - сказав спікер українського парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА