13:31 07.04.2017

БПП знову запропонує Брауна на посаду аудитора НАБУ від Ради – Лещенко

2 хв читати
БПП знову запропонує Брауна на посаду аудитора НАБУ від Ради – Лещенко

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенко" має намір запропонувати Верховній Раді України делегувати до комісії із проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Найджела Брауна, повідомив народний депутат з фракції БПП Сергій Лещенко.

"Звертаю увагу на наступ на антикорупційні органи наступного тижня. І Найджела Брауна знову вноситимуть до парламенту за ініціативи "Блоку Петра Порошенка", щоб знищити Антикорупційне бюро як єдиний антикорупційний орган в Україні", - заявив С. Лещенко з трибуни парламенту на пленарному засіданні в п'ятницю.

У свою чергу голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін у своєму блозі на сайті інтернет-видання "Українська правда" повідомив, що керівник фракції БПП Артур Герасимов направив листа голові парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгору Соболєву, в якому фракція БПП пропонує Н.Брауна для обговорення в комітеті під час розгляду питання затвердження кандидатур від Ради члени комісії з аудиту діяльності НАБУ України.

Копію цього листа, отриманого у відповідь на свій запит Центру протидії корупції, В. Шабунін також опублікував у своєму блозі.

Як повідомлялося, 21 березня 2017 року, на пленарному засіданні Ради депутати України не змогли делегувати Найджела Брауна за своєю квотою до складу комісії з аудиту НАБУ. За нього проголосували 200 парламентаріїв за мінімально необхідних 226.

Перед цим голова парламенту Андрій Парубій виніс на рейтингове голосування кандидатури як Н.Брауна, так і другого кандидата – Роберта Сторча. Під час рейтингового голосування перший кандидат набрав більше голосів, після чого його кандидатуру винесли на голосування для затвердження незалежних аудиторів НАБУ.

У свою чергу, кілька громадських організацій запропонували Кабінету Міністрів кандидатури до складу комісії з аудиту діяльності НАБУ для затвердження за квотою уряду кандидатури американського прокурора Марти Борщ, іспанської прокурора Карлоса Кастресану, який очолював створену ООН Міжнародну комісію по боротьбі з безкарністю в Гватемалі, і Джованні Кесслера, який брав участь у виборі директора НАБУ.

Антикорупційний комітет Ради вирішив провести консультації з можливими кандидатами в комісію з аудиту НАБУ, яких громадські організації запропонували Кабміну.

5 квітня антикорупційний комітет Ради прийняв рішення оголосити новий конкурс для обрання членів комісії з незалежного аудиту НАБУ - заявки від можливих учасників конкурсу приймаються до 3 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА