16:56 13.04.2017

"Батьківщина" подала до ЦВК заявку на проведення 19 квітня зборів групи для організації референдуму про заборону продажу с/г землі

2 хв читати
"Батьківщина" подала до ЦВК заявку на проведення 19 квітня зборів групи для організації референдуму про заборону продажу с/г землі

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" подало до Центральної виборчої комісії заявку щодо проведення 19 квітня зборів ініціативної групи для запуску організації всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу землі сільськогосподарського призначення.

"Ми призначили на 19 квітня збори ініціативної групи, яка буде мати право підходити до людей і просити поставити підписи за проведення референдуму. Згідно із законом України, необхідно, щоб такі ініціативні збори об'єднували не менше 2 тис. Осіб, які готові збирати підписи. Але ми вирішили разом із Всеукраїнською асоціацією фермерів зібрати до 10 тис. людей в таку ініціативну групу", - сказала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко журналістам у четвер після відвідування ЦВК.

Вона наголосила, що для легітимності таких зборів необхідно, щоб на них був присутній представник Центрвиборчкому, тому в ЦВК була подана відповідна заявка.

"Ми знаємо, що буде величезна протидія, що цього референдуму президент Порошенко, його силові структури, його суди будуть перешкоджати усіма можливими способами. І взагалі, закон про проведення всеукраїнського референдуму прийнятий такий, що для його виконання необхідно бути якимись чарівниками", - зазначила Ю.Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що є простіший шлях організації такого референдуму, але для цього потрібна ініціатива президента.

Як повідомлялося, 7 квітня Ю.Тимошенко заявила, що ВО "Батьківщина" починає кампанію з підготовки до всеукраїнського референдуму щодо продажу сільськогосподарської землі. За її словами, "питання продажу або не продажу землі" має вирішувати тільки український народ і тільки на референдумі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА