18:34 13.04.2017

ВР схвалила звільнення Білоуса з посади Глави фонду держмайна

2 хв читати
ВР схвалила звільнення Білоуса з посади Глави фонду держмайна

Верховна Рада України схвалила звільнення Ігоря Білоуса з посади голови Фонду державного майна України за власним бажанням.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідну постанову проголосували 242 народних депутата на пленарному засіданні в четвер.

Під час обговорення представники деяких фракцій висловилися за те, що І.Білоусу варто було б відзвітувати в парламенті про свою діяльність на посаді глави ФДМ.

Як повідомлялося, І.Білоус заявив про намір піти у відставку 10 квітня. "Для мене настав час рухатися далі. Спочатку планую невелику перерву, проведу час з сім'єю. І незабаром повернуся до того, чим займався до приходу на держслужбу", - зазначив він.

Верховна Рада затвердила І.Білоуса главою ФДМ 19 травня 2015 року. До цього він очолював Державну фіскальну службу з моменту її створення в червні 2014 року до 24 лютого 2015 року, а раніше нетривалий час обіймав посаду керівника Державної податкової служби.

До переходу на держслужбу І.Білоус був главою інвестиційно-банківського управління ІК "Ренесанс Капітал" в Україні та країнах Центрально-Східної Європи, співдиректором київського регіонального офісу. Раніше з 2005 року працював в інвестиційному банку UBS, де очолював український бізнес, а до цього - в SARS Capital - київської інвестиційної компанії, що спеціалізується на угодах M & A.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман після провалу приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) наприкінці минулого року неодноразово різко критикував главу ФДМ, пропонуючи йому і всьому керівництву Фонду подати у відставку.

Надходження від приватизації держмайна в загальний фонд держбюджету України в 2016 році становили 188,92 млн грн, або 1,1% від затвердженого в держбюджеті плану в 17,1 млрд грн.

Одночасно Фонду вдалося на 67,2% перевиконати план доходів від оренди державного майна - в держбюджет було перераховано 1,028 млрд грн при закладених 615 млн грн.

Відповідно до Закону України "Про Фонд державного майна України, голова Фонду держмайна призначається на посаду і звільняється з посади Президентом України за згодою Верховної Ради України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА