16:30 18.04.2017

Міський голова Чернівців просить ВР призначити позачергові вибори до міськради та мера

1 хв читати

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук 18 квітня повідомив, що направив клопотання до Верховної Ради України з проханням розглянути питання про призначення у встановленому законом порядку позачергових виборів Чернівецької міської ради та мера.

Згідно з оприлюдненим на сайті Чернівецької міськради повідомленням, О.Каспрук 18 квітня звернувся до громадськості міста із заявою, в якій повідомив про своє звернення до парламенту, оскільки "вже рік у цій залі (міськради - ІФ) триває протистояння, ведеться підкилимна боротьба, спрямована на знищення засад місцевого самоврядування, доброго імені нашої громади, майбутнього Чернівців і чернівчан".

Міський голова зазначив, що вже понад рік у Чернівцях не можуть обрати секретаря міської ради та завершити формування виконавчого комітету, місяцями не ухвалюють рішень про розподіл бюджетних коштів, що призводить до їх неефективного використання.

"Останньою краплею стала відмова оперативно надати фінансову підтримку комунальним підприємствам для розрахунків за енергоносії, сплату податків і зарплат, що може спричинити серйозне обмеження водопостачання міста та руху громадського транспорту. У цій ситуації, коли особисті амбіції окремих депутатів, намагання будь-яким чином заблокувати роботу міського голови і виконавчих органів стають вище за інтереси громади та розвитку міста, вважаю єдино правильним виходом - перезавантаження всієї системи місцевого самоврядування в Чернівцях - оголошення позачергових виборів міської ради і міського голови", - заявив О.Каспрук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА