10:28 24.04.2017

У Вашингтоні закликали Москву вплинути на бойовиків ОРДЛО, щоб вони зробили перший крок до відновлення миру в Україні

2 хв читати
У Вашингтоні закликали Москву вплинути на бойовиків ОРДЛО, щоб вони зробили перший крок до відновлення миру в Україні

США закликають Росію вплинути на бойовиків, які контролюють тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, щоб вони зробили перший крок у відновленні миру в Україні, заявив в. о. офіційного представника держдепартаменту Марк Тонер.

"США знову закликають Росію використати свій вплив на сепаратистів, щоб було зроблено перший крок на шляху до миру на сході України, а також забезпечити помітне… поліпшення ситуації в галузі безпеки", - йдеться в заяві М.Тонера, поширеній у неділю ввечері у зв'язку зі смертю громадянина США, працівника місії ОБСЄ на сході України.

Як зазначено в документі, "цей інцидент ясно свідчить про необхідність для всіх сторін - й особливо підтримуваних Росією сепаратистських сил - негайного виконання своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей".

"Це передбачає реальне і стале припинення вогню, відведення важких озброєнь, а також відхід від лінії зіткнення", - йдеться в заяві.

"Хоробрі спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) мають повну підтримку США, і ми рішуче засуджуємо всі акти ворожості та залякування стосовно СММ", - йдеться в документі.

Крім того, М.Тонер знову заявив про те, що працівники місії ОБСЄ "повинні мати безпечний, повний і безперешкодний доступ до всієї території зони конфлікту".

За інформацією посольства США в Україні, М.Тонер також закликав Росію вплинути на бойовиків для проведення повного та прозорого розслідування інциденту в н. п. Пришиб Луганської області (підконтрольний ОРЛО), де напередодні підірвався, імовірно на міні, автомобіль патруля СММ ОБСЄ.

"США закликають Росію використати свій вплив на сепаратистів, щоб дозволити ОБСЄ провести повне, прозоре та своєчасне розслідування", - наводить слова М.Тонера прес-служба американського посольства в Києві в понеділок.

США також висловлюють співчуття сім'ї, друзям і близьким громадянина США, який загинув унаслідок підривання автомобіля СММ ОБСЄ на Донбасі, а також побажали якнайшвидшого одужання тим, хто дістав поранень унаслідок цього вибуху.

У неділю на території ОРЛО підірвався автомобіль СММ ОБСЄ. Внаслідок вибуху загинув працівник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії та громадянин Німеччини - постраждали, їх госпіталізували до лікарні в Луганську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА