14:35 24.04.2017

Питання введення миротворчої місії на Донбасі стає актуальнішим після підриву машини СММ ОБСЄ - І.Геращенко

2 хв читати
Питання введення миротворчої місії на Донбасі стає актуальнішим після підриву машини СММ ОБСЄ - І.Геращенко

Після підриву машини Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на непідконтрольній Україні території Луганської області ініціатива про миротворчу місію на Донбасі стає актуальнішою, вважає перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

"Ініціатива України про миротворчу місію стає все більш очевидною і актуальною. Он вже машини з неозброєними спостерігачами підривати, без миротворчої місії бойовики просто затероризують окуповані території та їх жителів", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

На її думку, "всі міжнародні організації мають тиснути на Російську Федерацію і контрольованих нею ватажків ОРДЛО з вимогою повного розслідування, допуску місії СММ ОБСЕ до всієї окупованої території, аж до кордону", що зараз контролює РФ і підтримувані Москвою бойовики.

Як повідомлялося, 23 квітня близько 10:17 в районі н. п. Пришиб Луганської області (ОРЛО) підірвався, імовірно на міні, автомобіль СММ ОБСЄ. За інформацією української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), у зазначений час, за даними чергових змін, режим припинення вогню дотримувався і з українського боку, і з боку НЗФ ОРЛО.

Міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц повідомив, що внаслідок наїзду на міну патруля СММ ОБСЄ на Донбасі загинув один працівник місії, ще один дістав поранення. За його словами, ця подія потребує ретельного розслідування та притягнення до відповідальності винних.

Пізніше в прес-службі СММ ОБСЄ уточнили, що під час підриву автомобіля СММ один працівник місії загинув, а двох його колег доправили на обстеження до медичного закладу.

При цьому деякі ЗМІ з посиланням на бойовиків повідомляють про поранення трьох працівників СММ ОБСЄ. Також повідомляється, що під час підриву автомобіля місії ОБСЄ загинув громадянин США, а поранень дістали громадяни Німеччини.

Пришиб — село в Слов’яносербському районі Луганської області України. Де-факто з 2014 року населений пункт контролюється "ЛНР". Село розташоване на правому березі річки Сіверський Донець. На північ від населеного пункту, по руслу Сіверського Дінця, проходить лінія розмежування сторін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА