15:01 24.04.2017

Українська делегація в ПАРЄ вимагає запуску процедури імпічменту Аграмунта - І.Геращенко

2 хв читати
Українська делегація в ПАРЄ вимагає запуску процедури імпічменту Аграмунта - І.Геращенко

Делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вимагає запуску процедури імпічменту президента ПАРЄ Педро Аграмунта з огляду на візит делегації на чолі з ним до Сирії, повідомляє перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"У кріслі головуючого на засіданні сесії ПАРЄ - заступник президента, тому що члени Асамблеї дуже чітко заявили, що Аграмунт не може головувати на засіданні Асамблеї, принципи якої він розтоптав. Головуючий на сесії поінформував, що на вимогу делегатів відбудуться слухання, де П.Аграмунт готовий буде відповісти на питання. Але українська делегація вимагає змін до регламенту і запуску процедури імпічменту", - написала І.Геращенко в понеділок удень на своїй сторінці у Facebook.

Інформацію про те, що багато делегатів ПАРЄ вимагають відставки П.Аграмунта, написав і народний депутат України, члена делегації в Асамблеї Володимир Ар’єв.

"В ПАРЄ найграндіозніший скандал чи не за весь час існування через візит президента Асамблеї в Сирію та корупційні звинувачення. Дуже багато делегатів вимагають відставки", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У свою чергу народний депутат України Борислав Береза, який також є членом української делегації в ПАРЄ, відзначив у відеотрансляції на своїй сторінці у Facebook, що вперше в історії до президента ПАРЄ може бути застосовано процедуру імпічменту.

"Те, що вчинив Педро Аграмунт зараз, - а це поїздка з російською делегацією, з депутатам Держдуми... до Сирії до Башара Асада - розглядають в Європі як плювок в обличчя політичній еліті. Річ у тім, що він поїхав не просто як приватний депутат, він поїхав не як іспанський депутат - він поїхав як президент Парламентської асамблеї і собою легітимізував дії Асада, який буквально за кілька днів після його відльоту (П.Аграмунта із Сирії - ІФ) здійснив хімічну атаку, і були загиблі, були вбиті діти, понад 50 людей загинули", - сказав Б.Береза.

За кілька хвилин І.Геращенко у себе на Facebook повідомила, що в ПАРЄ не вистачило двох голосів, щоб питання зміни регламенту поставити до порядку денного Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Два голоси не вистачило, щоб питання зміни регламенту стало в порядок денний ПАРЄ. Отже, тепер ситуація виглядає наступник чином: Аграмунт не веде засідання, завтра будуть дебати, де всі зможуть поставити питання, і потім будемо вимагати повернення в сесійну залу дискусії про зміни регламенту (щодо запуску процедури імпічменту президента ПАРЄ - ЫФ). У нашої делегації попереду два важкі дні роботи", - написала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА