09:54 26.04.2017

Закон про Антикорупційний суд України потрібно ухвалити до середини червня - представництво ЄС

2 хв читати
Закон про Антикорупційний суд України потрібно ухвалити до середини червня - представництво ЄС

Представництво Європейського Союзу в Україні очікує ухвалення Верховною Радою законопроекту про Антикорупційний суд до середини червня 2017 року, міжнародні експерти, зокрема європейські, свої пропозиції вже підготували.

"Відповідно до взятих Україною зобов'язань перед МВФ, закон про створення Антикорупційного суду слід ухвалити до середини червня 2017 року», - йдеться у відповіді представництва ЄС на запит агентства "Інтерфакс-Україна" щодо підготовки відповідного законопроекту.

У диппредставництві нагадали, що внесення в парламент цього законопроекту - в компетенції української влади, зокрема Верховної Ради, уряду і президента. Разом з тим, міжнародні експерти допомагають Україні в розробці цього документа.

У представництві ЄС зазначили, що закон про судову систему і статус суддів вже передбачає створення Вищого антикорупційного суду, імплементація законодавства визначатиме мандат, організаційну структуру, а також процес відбору суддів Вищого антикорупційного суду.

"Неофіційна робоча група, до складу якої входять члени міжнародних донорських організацій та експерти громадянського суспільства, розробила деякі пропозиції щодо створення цього суду, сфокусувавши особливу увагу на взаємодії цього нового суду з існуючою судовою системою, процедурі відбору суддів, а також щодо гарантій безпеки і неупередженості, які мають регулювати цей процес", - зазначили в представництві, додавши, що ЄС причетний до деяких з цих дискусій через своїх представників або до анонсованих Євросоюзом проектів у сфері правосуддя і боротьби з корупцією.

У диппредставництві зазначили, що створення Антикорупційного суду не просто є частиною загальної судової реформи в країні, а й має особливе значення для стійкості та успіху в боротьбі з корупцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА