12:58 06.05.2017

Трамп затвердив консолідований бюджет, який передбачає $560 млн допомоги Україні

2 хв читати
Трамп затвердив консолідований бюджет, який передбачає $560 млн допомоги Україні

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю підписав законопроект про бюджетні ви трати майже на $1,2 трлн, схвалений Конгресом напередодні, повідомляють американські ЗМІ.

Заступник прес-секретаря Білого дому Сара Гакабі Сандерс (Sarah Huckabee Sanders), виступаючи перед журналістами на черговому брифінгу для ЗМІ, підтвердила підписання президентом цього документа під час свого відвідування гольф-клубу в Нью-Джерсі.

Бюджет передбачає, зокрема, додаткові $15 млрд на заплановану президентом програму військового будівництва і ще $1,5 млрд на гарантування безпеки кордонів.

Як повідомлялося, 5 травня Конгрес США затвердив державний бюджет, що передбачає надання Україні допомоги в розмірі щонайменше $560 млн.

"Україна високо цінує двопартійну підтримку в Конгресі США! Обидві законодавчі палати ухвалили Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з яким на програми допомоги Україні планується виділити щонайменше $560 млн", - повідомляється на сторінці посольства України в США в Фейсбуці.

У диппредставництві також зазначили, що наступним етапом набуття законом чинності стане його підписання президентом США.

Документ передбачає загальну суму допомоги Україні об'ємом щонайменше $560,465 млн, з яких $410,465 млн буде спрямовано на різні програми допомоги, ще $150 млн у рамках "Ініціативи допомоги Україні у сфері безпеки".

Виділення військової допомоги Україні в розмірі 150 млн доларів США раніше окремо схвалив американський Конгрес. Затверджений Палатою представників Конгресу ще в квітні оборонний законопроект передбачає, що ці кошти будуть доступні Пентагону з метою надання Україні військової підтримки, включаючи, зокрема, надання летальної зброї оборонного характеру та оснащення, логістичної підтримки, підтримки розвідки української армії і сил національної безпеки, навчання особового складу українських збройних сил тощо.

У свою чергу, оборонний законопроект поки що не пройшов всі процедури ухвалення в Сенаті, після завершення яких його має підписати президент США.

Документ містить низку положень, що регулюють сфери, на які може бути спрямовано $150 млн, а також застереження.

Ця допомога, зокрема, може бути спрямована на підготовку кадрів, обладнання, летальну зброю захисного характеру, матеріально-технічне забезпечення поставок і послуги.

Крім того, ці кошти можуть бути спрямовані на підтримку розвідувальних органів сил безпеки України.

При цьому в законі чітко зазначено, що ці кошти не можуть бути спрямовані на закупівлю або передання переносних зенітно-ракетних комплексів.

Документ також забороняє будь-яку військову допомога батальйону "Азов".

"Кошти, надані згідно з цим законопроектом, не можуть бути використані для надання зброї, навчання або іншої допомоги батальйону "Азов", - зазначено в тексті законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

Свириденко задекларувала 1,9 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА